KANJONING NEVIDIO

Kanjoning Nevidio se može organizovati i sa polascima iz Etno selo, Brezana

Kanjon Nevidio se nalazi u centralnom dijelu Crne Gore na južnim obroncima planine Durmitor. Prvi put je osvojen 1965 godine a do tada „Nije-vidjen“ odakle i potiče njegovo ime. Poslednji je osvojeni kanjon u Evropi, a i danas je jedno od manje posjećenih mjesta. Kanjon je dug oko 3 km i ima veliki pad, odnosno veliki broj vodopada, virova i prolaza koje je izdubila voda. Na nekim mjestima se njegove litice sužavaju i do pola metra, a visina im doseže gotovo 400 m.


Jedinstveni adrenalinski doživljaj i uživanje koje pruža samo kanjon Nevidio.


08:30 Nakon doručka u našem restoranu polazak. Vožnja džipovima ili minibusom kroz atraktivni prirodni ambijent Pive do mjesta početka kanjoninga. Put ide pored Pivskog jezera, preko hidrocentrale Mratinje visoke 240m. Atraktivni predjeli pružaju mogućnost uživanja u posmatranju i fotografisanju prirodnih ljepota.
9.30h dolazak ispred kanjona Nevidio –Priprema za kanjoning: instrukcije od strane vodiča, presvlačenje i uzimanje opreme neophodne za bezbjedan kanjoning jer je pojedine djelove kanjona moguće proći samo uz pomoć alpinističke opreme.
10.00h kanjoning – već pri prvom dodiru Nevidio će vas potpuno zasjeniti svojom neopisivom ljepotom. Njegov veći dio se nalazi u vječitoj sjenci jer zbog okomitih stijena sunčevi zraci ne mogu da dopru do dna. Na strmim i nepristupačnim stijenama vladaju surovi uslovi za vegetaciju tako da se za kanjon može reći da je dragulj surove prirode. Širina kanjona na pojedinim mjestima je manja od jednog metra. Zaustavićemo se u najtratktivnijim delovima kanjona radi uživanja I fotografisanja,

14.00h izlazak iz kanjona – Neponovljiva ljepota tjesnaca, kaskada i pjenušavih bukova koju čuva kanjon Nevidio više su nego dovoljan razlog da vidite i doživite ovaj nevjerovatni dragulj Crne Gore. Presvlačenje i skidanje opreme. Odlazak do restorana.
15.00h ručak. Ručak u nacionalnom restoranu u kojem možete poručiti organsku hranu pripremljenu na tradicionalan način.
17.00h vožnja kroz atraktivne predjele Pive i povratak kod nas.


Iako veoma ekstreman doživljaj kanjoning ne zahtjeva posebnu fizičku spremnost, ali svi učesnici moraju biti stariji od 18 godina. Moraju biti zdravi i plivači.


Cijena po osobi je 110 €


Aranzman uključuje:

  • besplatan parking za automobile
  • ručak,
  • prevoz do kanjona I nazad
  • osiguranje
  • opremu
  • vodiča
  • CD sa fotografijama.
  • boravišnu taksu u iznosu od 1€ dnevno po osobi
  • osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1€ dnevno po osob